Ar trebui să aștept între tatuaj și vaccin COVID-19?

Deoarece vaccinurile sunt atât de noi, informațiile despre acest subiect sunt limitate. Michael Chang, profesor de boli infecțioase pediatrice din Houston, datorează acest lucru faptului că:

„Vârstele în care majoritatea oamenilor primesc vaccinări – copii sub 12 și adulți cu vârsta peste 60 de ani – nu se tatuează la fel de activ ca cei dintre”.

Cu toate acestea, medicii au reușit să împărtășească o perspectivă utilă pe care să o iei în considerare înainte de a-ți programa vaccinul și tatuajul.

În primul rând, nu există contraindicații pentru a primi un vaccin COVID-19 cu puțin timp înainte sau după tatuare în acest moment. Nici un timp specific de așteptare între vaccinare și tatuare nu a fost recomandat.

„Pe baza modului în care funcționează diferitele vaccinuri, nu există niciun motiv să credem că obținerea unui tatuaj ar influența cât de bine funcționează vaccinurile”, spune Chang.

“De asemenea, nu există niciun motiv pentru care nu puteți obține vaccinul prin intermediul unui tatuaj anterior (dacă ai deja un tatuaj vindecat pe umăr unde urmează să fi vaccinat).”

Cea mai mare problemă constă în efectele secundare similare pe care le au vaccinurile și tatuajele. Ambele pot provoca frisoane, durere și roșeață. Având în vedere acest lucru, Chang și Sunitha Posina, un medic certificat de medicină internă din New York, recomandă evitarea plasării noului tatuaj în aceeași zonă în care primești (sau ai primit) vaccinul. Practic, este recomandat să nu faci tatuajul pe brațul superior înainte sau după vaccin.

Medicul de familie din San Diego, Abisola Olulade, îți recomandă să aștepți 1-2 zile și să lăși să treacă orice posibil efect secundar al vaccinării înainte de a fi tatuat.

De asemenea este indicat sa aștepți 1-2 zile și după tatuaj înainte să te vaccinezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *